Activiteiten

Activiteiten bij de Universiteitsbibliotheek Leiden tijdens de Week van de Geschiedenis:

Verhalen van Nederland, dat is het thema van de Week van de Geschiedenis van 11 t/m 19 oktober 2008. De Universiteitsbibliotheek Leiden organiseert een aantal activiteiten rond dit thema, maar dan toegespitst op het Leidse (studenten)leven.

 

Tentoonstelling Piet Paaltjens/Haverschmidt

Op 16 oktober wordt om 16:00 uur de tentoonstelling ‘Haverschmidt en Leiden’ geopend. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot 30 november. Tijdens de opening zal één van de samenstellers van de tentoonstelling, Peter van Zonneveld, een lezing houden over HaverSchmidt. Wilt u bij de opening zijn? U kunt zicht tot 14 oktober per e-mail aanmelden bij Paula Orme: p.s.orme@library.leidenuniv.nl

 

Langs Leidse Letters Stadswandeling

Op 16 oktober van 15:00-16:00 kunt u eenmalig gratis deelnemen aan de stadswandeling Langs Leidse Letters. Onder leiding van één van de auteurs van het gelijknamige boekje loopt u door het ‘Quartier Latin’ van Leiden waar het academisch leven bruisde (en nog altijd bruist). Er is plek voor 25 deelnemers. U kunt zich tot 14 oktober per e-mail aanmelden bij Paula Orme: p.s.orme@library.leidenuniv.nl.

 

Minerva / Alexander Ver Huell

Alexander Ver Huell (1822-1897) heeft zijn collectie vermakelijke prenten over het Leids studentenleven nagelaten aan Minerva. De collectie ligt in bruikleen bij de Universiteitsbibliotheek en wordt ter gelegenheid van deze themaweek tevoorschijn gehaald op vrijdag 17 oktober om 15:00 uur. Een studente Kunstgeschiedenis die in het bestuur van Minerva zit vertelt aan de hand van een aantal prenten over Alexander Ver Huell, de geschiedenis van Leiden’s oudste studentenvereniging en vergelijkt het leven van toen met nu. U kunt zich tot 14 oktober per e-mail aanmelden bij Paula Orme: p.s.orme@library.leidenuniv.nl.

 

Weblog citaten uit het Leidse studentenleven

Tijdens de week van de geschiedenis houden de vakreferenten van geschiedenis en Nederlands hier een weblog bij met citaten van bekende auteurs en wetenschappers over het Leidse studentenleven.

 

Heb jij ook een leuk verhaal over het Leidse studentenleven?

We zijn erg nieuwsgierig naar jouw anekdote, uitspraak of wetenswaardigheid over het Leidse studentenleven. Dus schroom niet en plaats het op dit blog via ‘reactie’.

 

Advertenties

Responses

  1. […] Activiteiten […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: